Mergi la conţinutul principal

Descătuşare şi prima victorie “afară” pentru “studenţi”. Farul – “U” 0-3

FC Universitatea Cluj a câştigat clar duelul de la malul mării, deşi a jucat aproape o oră în inferioritate numerică, după eliminarea lui Haţiegan din finalul primei reprize.

Derby-ul etapei a 11-a a început, practic, de la 1-0 pentru “U”. Era minutul 7 când Popa l-a culcat în careu pe Ursu, iar Goga, căpitanul nostru în meciul de miercuri, a transformat calm penalty-ul dictat de “centralul” Amorăriţei. După golul încasat, gazdele s-au mutat în jumătatea “studenţilor” şi au irosit două bune oportunităţi prin americanul Jallow (18, 23), pentru ca ultimul sfert de oră al reprizei să o readucă în prim-plan pe Universitatea. Gavra a primit o pasă pe culoar, a scăpat singur cu portarul Farului, dar a tras modest (33), în timp ce Haţiegan a văzut repede două cartonaşe galbene şi a luat calea vestiarelor (35).

În ciuda omului în minus, ai noştri şi-au dublat avantajul la reluare, prin Ursu, care a profitat de o eroare uriaşă în defensiva “marinarilor” şi a strecurat mingea printre picioarele lui Popa (55). Deşi elevii lui Petre Grigoraş au răspuns în alte două rânduri, iar Dur-Bozoancă a fost atent în ambele situaţii, tot clujenii aveau să înscrie, după ce Florescu a speculat o nouă gafă a fundaşilor adverşi şi a finalizat plasat (80). Universitatea a obţinut, astfel, prima ei victorie în deplasare din acest sezon şi a urcat pe locul 6, cel puţin până la ora partidei dintre CS Mioveni şi FC Argeş, care încheie runda intermediară.

Sâmbătă, pe Cluj Arena vine “lanterna” Dacia Unirea Brăila. Întâlnirea începe la 20:30.

Iată cum a arătat primul “11” al “Şepcilor roşii” la Constanţa: 

Dur-Bozoancă – Takacs, Abrudan, Cordoş, Berci – Kofi, Florescu – Ursu (87, Coman), Goga (60, Giurgiu), Haţiegan – Gavra (76, Căpuşă)

DECLARAŢIA ANTRENORULUI ADRIAN FALUB: 

“Este o victorie meritată. Era necesară în condiţiile în care am avut probleme în ultimul meci de acasă. Am întâlnit o echipă care a avut entuziasm, a început bine jocul, dar noi am controlat foarte bine partida din punct de vedere tactic. Nu pot decât să îmi felicit jucătorii, care, după un drum lung şi un rezultat de egalitate la Cluj, etapa trecută, au obţinut un succes care ne menţine în lupta pentru promovare. Ne vom bate până la final”


 

10 Octombrie 2018
Share
U-Cluj supporters

Fan Zone

Vrei sa devii fan? Completeaza campurile de mai jos si vino in familia "U" Cluj!