Mergi la conţinutul principal

Invitație la fotbal ca pe vremuri

Etapa a patra din returul ligii secunde propune un nou episod al unuia dintre derby-urile de tradiție ale fotbalului românesc, cel dintre Universitatea Cluj și ASU Politehnica Timișoara. Primul meci acasă” în anul Centenarului e luni, la ora 17:30, iar “studenții” vor să păstreze tradiția și să mai facă un pas important spre Liga 1.   

La șase luni distanță de la întâlnirea disputată pe arena “Dan Păltinișanu” și câștigată la limită de timișoreni (1-0), “U” și “Poli” își dau întâlnire pe Cluj Arena, într-unul dintre derby-urile rundei care se anunță extrem de interesant, atât pe teren, cât și în tribune, unde cele două galerii promit un spectacol ca în vremurile bune.

Universitatea vine după victoria de la Petroșani, 2-0 cu Energeticianul, însă rezultatele înregistrate vineri și sâmbătă au coborât-o până pe poziția a cincea, la cinci lungimi de liderul Sportul Snagov. De cealaltă parte, adversarii noștri au obținut o remiză “albă” pe terenul Luceafărului Oradea și continuă lupta pentru menținerea în cel de-al doilea eșalon.

Transferat tocmai de la Politehnica, în vara anului trecut, la pachet” cu portarul Cosmin Dur-Bozoancă, timișoreanul Carol Taub spune că partida contra fostei sale echipe va avea o semnificație specială, dar “U” ia în calcul doar varianta unei noi victorii. 

“Acest meci are o însemnătate aparte pentru mine, dat fiind faptul că sunt timișorean si am evoluat patru ani si jumătate pentru Politehnica Timișoara. Acum, însă, sunt fotbalistul Universității Cluj si voi da totul pe teren pentru ca echipa mea să câstige. Se anunță și un duel al suporterilor, ambele echipe au galerii frumoase si apropiate de jucători. Noi vom evolua acasă, în fața suporterilor noștri, așa că vom avea un motiv în plus să-i facem fericiți. “Poli” este o echipă bună a campionatului, cu siguranță va veni motivată și va încerca să ne pună probleme. Noi vom trata meciul cu maximă seriozitate, iar la final vrem să sărbătorim o nouă victorie, una care să ne ducă și mai aproape de promovare”, a declarat Taub.

Avem, așadar, toate premisele unui derby ca odinioară. Ne vedem în tribune! Haide “U”!

 

Bilanț echilibrat în Liga 1!

Duelul dintre “U” și Poli” este unul dintre cele mai vechi din istoria fotbalului românesc, cele două echipe fiind față în față pe parcursul a 34 de sezoane (28 în Liga 1, cinci în Liga a 2-a, respectiv într-o ediție a Cupei României). La nivelul primei ligi amintim 56 de întâlniri directe. “Studenții” au câștigat 22 dintre ele, alte zece s-au încheiat la egalitate, în timp ce Politehnica s-a impus în 24 de rânduri. Mai departe, în eșalonul secund, au fost doar nouă confruntări și patru victorii ale “Șepcilor roșii”. Interesant este faptul că în sezonul 2006-2007 Universitatea reușea să treacă de echipa secundă a Politehnicii cu scorul de 4-1, pe vechiul stadion “Ion Moina”, printre marcatori numărându-se Dorin Goga, jucător care îmbracă și astăzi tricoul alb-negru.

03 Martie 2019
Share
U-Cluj supporters

Fan Zone

Vrei sa devii fan? Completeaza campurile de mai jos si vino in familia "U" Cluj!