Mergi la conţinutul principal

Jucăm cu Craiova, pentru bronz, în Liga Elitelor!

Universitatea Cluj a încheiat la egalitate, scor 1-1, manșa retur din semifinalele Ligii Elitelor Under 19, disputată duminică, 19 mai, la București, contra “câinilor roșii” și va lupta pentru medalia de bronz cu CSU Craiova. Partida se joacă sâmbătă, 1 iunie, la Centrul Național de la Buftea (ora 10:30).

După ce s-au înclinat cu 2-1 pe terenul sintetic din incinta Parcului Sportiv “Iuliu Hațieganu” (Alex Oltean / “dublă” Măgureanu), echipei noastre îi revenea misiunea de a înscrie cel puțin două goluri în capitală, fără a mai primi vreunul, pentru o calificare în finala mare a competiției.

Iar “U” a intrat promițător în joc! Elevii lui Călin Sălăgean au impresionat în prima repriză, una pe care au controlat-o în totalitate și care a fost decisă de reușita lui Mâneran din minutul 33. La fel ca în tur, însă, Dinamo a înscris imediat după revenirea de la cabine, iar partida a continuat sub semnul echilibrului, fără să se mai schimbe ceva până la final.

S-a terminat 1-1 (2-3 la general), astfel că “Șepcile roșii” vor da în finala mică a Ligii Elitelor Under 19 peste CSU Craiova, cea care a fost învinsă cu 7-3, la general, de către FC Viitorul.

În ceea ce privește finala pentru locurile 3-4 a Ligii Elitelor U19, posibilitatea de a fi între primele patru formații din țară e un lucru onorant pentru orice echipă, pentru fiecare Centru de Copii și Juniori. Pentru noi e un model pe care trebuie să îl extindem la toate echipele clubului. Am pornit de jos, de la juniorii de Liga a IV-a, de la o echipă adunată din pasiune, mă refer la pasiunea copiilor, a antrenorilor respectiv a suporterilor, și am ajuns, în cel mai scurt timp posibil, la un fotbal profesionist, jucând contra unor cluburi cu bugete de sute de mii de euro în spate. Emoțional suntem bucuroși, rațional suntem obligați. Trebuie să ne fixăm obiective îndrăznețe, să ne luptăm, să fim mereu sus. Ne dorim să avem cât mai mulți jucători promovați la seniori, în loturile naționale, să câștigăm cât mai multe titluri. Personal, visez la clipa în care juniorii noștri vor evolua în Youth League, pe un Cluj Arena plin. Finala de sâmbătă e un prim pas, pentru care le mulțumesc jucătorilor și antrenorilor. Baftă, băieți!, ne-a declarat Daniel Sima, antrenorul-coordonator al Centrului de Copii și Juniori al Universității Cluj.

Tot sâmbătă, dar de la ora 11:00, la Centrul Național de la Mogoșoaia, se întâlnesc FC Viitorul și Dinamo București, în marea finală. Câștigătoarea competiției va ajunge în UEFA Youth League, echivalenta Ligii Campionilor la nivel de juniori.

 

La București, primul “11” al Universității Cluj a arătat în felul următor:

Gorcea – Potcoavă, Telcean, Vomir, Cohan (54, Mureșan), Mâlnă (69, Budin), Negreanu, Oltean, Văsălie (46, Burghele), Cobârzan (59, Forna), Mâneran (69, Simon)

 

 

31 Mai 2019
Share
U-Cluj supporters

Fan Zone

Vrei sa devii fan? Completeaza campurile de mai jos si vino in familia "U" Cluj!