Mergi la conţinutul principal

Meciurile Universității, suspendate până la încetarea stării de urgență

Comitetul de urgență al Federației Române de Fotbal a decis amânarea tuturor jocurilor oficiale organizate de FRF, LPF și de Asociațiile Județene de Fotbal până la încetarea stării de urgență impuse pe teritoriul țării prin decretul prezidențial semnat pe 16 martie.

 

Pe lângă deplasarea pe terenul celor de la UTA Arad (14 martie), meci amânat înaintea semnării decretului, pe durata celor 30 de zile ale stării de urgență, următoarele jocuri ale Universității au fost suspendate: Dunărea Călărași (acasă, 22 martie); FC Petrolul Ploiești (deplasare, 28 martie); Csikszereda M. Ciuc (acasă, 4 aprilie); Ripensia Timișoara (deplasare, 8 aprilie).

 

În funcție de evoluția situației pandemiei de COVID-19 și a perioadei stării de urgență, decizia poate suporta modificări.

 

În vederea reluării sezonului, Federația Română de Fotbal va gândi mai multe strategii posibile, fiind luată în calcul și o perioadă de acomodare a sportivilor la efort, după cum a anunțat și președintele FRF, Răzvan Burleanu: „Am inițiat crearea unui grup de lucru care în următoarele zile va propune diferite scenarii de reluare a competițiilor. În acest grup de lucru vor fi reprezentate toate eșaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentanții LPF și ai sindicatului jucătorilor. Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii de reluare a competiției din 22 aprilie și chiar 13 iunie, ca un moment critic. Dacă situația se va înrăutăți, atunci va trebui să fim deschiși la forme inovative de finalizare a competiției: meciuri într-o singură manșă sau mini-grupe sau chiar propunere de modificare a tururilor preliminare pentru competițiile europene”.

 

Acesta a anunțat și factorii care vor sta la baza viitoarelor decizii privind fotbalul românesc: „Obiectivele de la care vom pleca în deciziile ulterioare sunt următoarele: când vine vorba de campionatele interne, înainte de toate, obiectivul numărul unu este siguranța și sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului și a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiții sportive. Al doilea obiectiv este sustenabilitatea financiară a cluburilor care se traduce prin lichiditatea cluburilor care se răsfrânge asupra întregii economii a fotbalului, suporteri, antrenori, jucători, arbitri, voluntari, deținători de drepturi tv și sponsori. Iar al treilea obiectiv: orice decizie pe care vom fi forțați de împrejurări să o luăm, vrem să producă cel mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante”.

 

Tot marți, Comitetul Executiv al UEFA a hotărât reprogramarea partidelor internaționale din următoarea perioadă și mutarea ediției din această vară a Campionatului European pentru 2021.

 

17 Martie 2020
Share
U-Cluj supporters

Fan Zone

Vrei sa devii fan? Completeaza campurile de mai jos si vino in familia "U" Cluj!