Mergi la conţinutul principal

Petrolul Ploiești – “U” Cluj 1-0

După mai bine de o jumătate de an în care s-a menținut neînvinsă, echipa noastră s-a înclinat, sâmbătă, pe arena “Ilie Oană”, în derby-ul rundei, contra “Lupilor galbeni”. Peste 200 de fani au însoțit-o la Ploiești pe Universitatea, care rămâne pe locul 3, cu 57 de puncte.  

Startul partidei de la Ploiești a fost asemănător celui de runda trecută, împotriva Argeșului. La fel ca și atunci, Pîrvulescu a semnat prima ocazie a “Șepcilor roșii”, cu un șut care a prins pământul înainte ca Lungu să respingă balonul în lateral (5), tot el creând acțiunea care a dus la execuția în forță, dar necadrată, a lui Taub (27). Două minute mai târziu, Petrolul a marcat unicul gol al partidei, cu o super-execuție: Șaim a centrat de pe dreapta, iar Moldoveanu, poziționat lateral stânga, a înscris din foarfecă”, peste Dur-Bozoancă. Imediat, la cealaltă poartă, Gavra a încercat să îl imite, însă a trimis modest, așa că “Lupii” au intrat la cabine în avantaj (30).

Pe rând, Moldoveanu, Chindriș și Pușcaș i-au dat emoții serioase lui Coco” în partea a doua, una în care “U” a replicat extrem de târziu, prin nou-intratul Hațiegan, dar Lungu s-a întins și a respins de lângă bară (81). Mai mult, echipa noastră a încheiat meciul în zece oameni, după ce Berci l-a faultat din spate pe Șaim și a văzut al doilea “galben” (89). S-a încheiat 1-0, iar Bogdan Lobonț a pierdut primul său joc pe banca studenților” în 2019.

Sâmbăta viitoare, la ora 19:30, pe Cluj Arena va veni CS Mioveni. Biletele sunt deja disponibile online.

La Ploiești, primul “11” al Universității a arătat astfel:

Dur-Bozoancă – Cordoș, Abrudan, Berci – A. Coman, Giurgiu (60, Axente), Sepsi, Taub – N. Janos (65, Hațiegan), Gavra (77, Florescu), Pîrvulescu

 

DECLARAȚIE

Bogdan Lobonț, antrenor FC Universitatea Cluj:

Aveam nevoie de mai mult curaj și agresivitate ca să ne impunem la Ploiești, dar per total am făcut un joc bun. Nu reproșez nimănui nimic după rezultatul din această seară, băieții s-au dăruit, însă e clar că putem mai mult de atât și le voi reaminti acest lucru. Atmosfera a fost superbă și vreau să văd un asemenea public pe toate stadioanele din Liga 1 și Liga 2. Ambele galerii au fost minunate. Îmi pare rău pentru această înfrângere, îmi pare rău pentru suporterii noștri, dar trebuie să mergem înainte

 

Foto: Răzvan Păsărică

30 Martie 2019
Share
U-Cluj supporters

Fan Zone

Vrei sa devii fan? Completeaza campurile de mai jos si vino in familia "U" Cluj!