Mergi la conţinutul principal

Primele puncte pierdute pe Cluj Arena. “U” – Daco-Getica Bucureşti 1-1

“Şepcile roşii” au întrerupt, duminică, seria victoriilor pe teren propriu şi se menţin pe locul 8 în Liga 2, în timp ce distanţa faţă de ultima poziţie care asigură promovarea directă s-a mărit, astfel, la patru puncte. 

“Studenţii” au început bine partida de pe Cluj Arena, iar Haţiegan a deschis scorul la scurt timp după ratarea uriaşă a lui Ene, scăpat singur cu Gavrilaş. În urma unui contraatac, atacantul nostru a fost angajat în bandă de Goga, a pătruns în careu şi a înscris simplu, la colţul lung. A fost 1-0 pentru “U” încă din minutul 11, dar lucrurile aveau să se complice peste puţin timp pentru echipa noastră. La o acţiune care, aparent, nu anunţa nimic, Voicu a centrat modest din flancul stâng, însă Dur-Bozoancă a scăpat balonul printre mâini şi picioare, iar acesta s-a scurs agonizant în poartă (18). Universitatea o lua, aşadar, de la capăt, dar până la pauză doar Gavra şi Goga au încercat, timid, ce-i drept, să-l pună la încercare pe Gavrilaş.

Partea secundă a debutat, la rândul ei, în forţă, cu dubla-ocazie a lui Goga (48, 49), urmată de cea a lui Gavra (51) şi Alex Coman (55), ultimii forţându-l pe goalkeeper-ul Daco-Geticii să respingă în corner. Totuşi, forcing-ul ofensiv al “alb-negrilor” s-a oprit acolo, în timp ce Dur-Bozoancă a prins din nou încredere după ce s-a întins şi a scos de lângă bară mingea trimisă periculos, cu capul, de Nica (80). 

S-a încheiat 1-1, iar antrenorul Adrian Falub a subliniat, la finalul partidei, că remiza cu Daco-Getica îi obligă pe elevii săi să obţină punctaj maxim în următoarele două partide, cu Farul Constanţa (deplasare) respectiv Dacia Unirea Brăila (acasă), pentru a rămâne în cursa pentru primele locuri.

“Ar fi trebuit să câştigăm astăzi, pentru că am controlat meciul de la un capăt la celălalt şi ne-am creat foarte multe ocazii. Din păcate, am primit un gol după o greşeală a portarului, iar apoi nu am mai reuşit să înscriem, deşi am fost mai periculoşi. Nu am marcat la momentul potrivit şi ne-am făcut singuri viaţa grea, în faţa unui adversar care s-a apărat supraaglomerat. Campionatul e foarte echilibrat, sunt câteva echipe care ţin aproape de locurile fruntaşe, dar mai sunt multe etape de jucat. Suntem obligaţi să obţinem şase puncte din următoarele două meciuri, cu Farul Constanţa şi Dacia Unirea Brăila, deoarece lucrurile s-au complicat puţin după acest egal”, a reacţionat Falub. 

Iată cum a arătat primul “11” al Universităţii: 

Dur-Bozoancă – A. Coman (80, Takacs), Abrudan, Cordoş, Taub – Kofi, Florescu – Ene (46, Dumitrescu), Goga, Haţiegan – Gavra (72, M.Coman)

Partida de la malul mării e programată miercuri, la ora 16:00.

Foto: Silviu Cristea


 

07 Octombrie 2018
Share
U-Cluj supporters

Fan Zone

Vrei sa devii fan? Completeaza campurile de mai jos si vino in familia "U" Cluj!