Mergi la conţinutul principal

Promisiunea lui Alex Coman pentru 2019: “Sărbătorim centenarul în Liga 1”

Fundașul dreapta transferat în această toamnă de la FC Hermannstadt a făcut “radiografia” primei părți a sezonului, încheiată de “U” pe locul 4, la două puncte de Sportul Snagov și unul în spatele Academicii Clinceni, ocupantele provizorii ale pozițiilor care duc direct în Liga 1. 

Jucătorul crescut în Giulești, la Rapid, care a cucerit Cupa României cu FC Voluntari în 2017, a ajuns la Cluj după ce a îmbrăcat tricoul sibienilor, iar astăzi are două goluri și 13 prezențe pentru Universitatea. 

“Jocul ne dă speranțe că în vară vom fi pe prima scenă”, sună una dintre concluziile lui Alex Coman (27 de ani), potrivit căruia, în 2019, “Șepcile roșii” vor continua lupta pentru promovare alături de “Lupii galbeni” și Chindia Târgoviște. 

“M-am acomodat repede la “U”, deoarece pe unii dintre colegi îi cunoșteam de la Rapid, iar ceilalți sunt niște oameni senzaționali. Aș putea spune că aici este o echipă în care mă simt ca într-o familie. A fost o primă parte de campionat dificilă, în care am pierdut puncte importante “acasă”, cu CS Balotești și Daco-Getica, dar jocul nostru ne dă speranțe că la finalul sezonului ne vom îndeplini obiectivul. Cred că împreună cu noul staff vom face o treabă foarte bună și vom sărbători centenarul clubului în Liga 1. Anul acesta este o competiție destul de echilibrată, ținând cont și de faptul că sunt echipe de tradiție care își doresc să promoveze. Cred că lupta va fi între “U” Cluj, Petrolul și Chindia, cu tot respectul pentru celelalte echipe”, a declarat Coman, pentru fcuniversitateacluj.ro.

Înfrângerea din Trivale, 1-2 cu FC Argeș, a echivalat cu cel mai dificil examen al “studenților” în 2018, a adăugat fotbalistul nostru.

“Ținând cont de rezultatele directe cu echipele fruntașe, FC Argeș ar fi singura echipă care ne-a pus probleme serioase, pe restul reușind să le învingem, dar asta nu înseamnă că Petrolul sau Chindia nu au un lot foarte bun. În meciurile rămase din retur și după o perioadă în care ne vom pregăti foarte bine, noi suntem singurii care ne putem încurca, așa că trebuie să tratăm serios fiecare meci”. 

Un obișnuit al cluburilor de tradiție, Alex Coman a vorbit despre atmosfera de pe Cluj Arena și, în pragul sărbătorilor de iarnă, le-a transmis un mesaj suporterilor Universității.

“Din fericire, am jucat la Rapid, club la care m-am format ca fotbalist și care mi-a oferit multe momente de bucurie. Am evoluat o scurtă perioadă și la Petrolul Ploiești, o altă echipă cu suporteri minunați, dar nu poți compara cele trei galerii magnifice, deoarece fiecare dintre ele are frumusețea ei. Cluj Arena, în momentul de față, este mai mult decât un simplu stadion, este ca o a doua casă pentru noi și pentru suporterii Universității. E un loc unde împreună suntem de neînvins. Clujul este un oraș frumos, în care eu și familia am reușit să ne acomodăm destul de repede. Suporterilor noștri le mulțumesc din suflet că ne-au susținut necondiționat, indiferent de rezultate. Le mulțumim pentru cântecele și coregrafiile prin care ne ambiționează meci de meci, iar cu această ocazie le transmit “Sărbători Fericite!” și multă sănătate”, a încheiat jucătorul “Șepcilor roșii”.


 

14 Decembrie 2018
Share
U-Cluj supporters

Fan Zone

Vrei sa devii fan? Completeaza campurile de mai jos si vino in familia "U" Cluj!