Mergi la conţinutul principal

“Promovăm!”

Împrumutat în această vară de la FC Viitorul, Cosmin Dur-Bozoancă a ferecat poarta Universității, care are a doua cea mai bună defensivă din serie, cu doar 15 goluri primite după ultimul meci din 2018. Cum s-a acomodat la Cluj-Napoca integralistul dintre buturile “Șepcilor roșii”, ce spune despre lupta pentru promovare și cine este goalkeeperul pe care îl are drept model încă din copilărie, aflați în interviul de astăzi.

fcuniversitateacluj.ro: Salut, Cosmin. După o jumătate de an petrecută la Cluj, iată că te-ai impus ca titular în poarta Universității, iar evoluțiile tale te-au transformat într-unul dintre favoriții tribunelor. Cum ai descrie parcursul tău de până acum în tricoul lui “U”?

Cosmin Dur-Bozoancă: Salut. După părerea mea am avut un parcurs destul de bun la Universitatea și sper să fie cel puțin la fel și de acum înainte.

În sondajele noastre de pe Facebook ai fost votat constant “Jucătorul meciului”. Cât de mult te motivează reacția fanilor din timpul partidelor, dar și cele apărute după încheierea acestora, când concluziile se mută în on-line?

În mod clar te motivează să joci constant acasă cu destul de mulți spectatori în tribune, deoarece avem nevoie de ei pentru a ne îndeplini obiectivul. În schimb, aș prefera să nu fie nevoie să fiu votat omul meciului, dar echipa să câștige fiecare partidă.

Portarii sunt expuși meci de meci, de multe ori pot să decidă singuri soarta unui joc. Dacă ar fi să îți faci un mini-portret, la ce capitole consideri că excelezi și ce anume ai îmbunătăți pe viitor?

Calitățile mele sunt viteza de reacție, reflexele, dar mi-aș dori să mai lucrez la ieșirile pe centrări.

Cine ți s-a părut cel mai incomod adversar de până acum?

Sincer să fiu, nu știu dacă am avut vreun meci ușor până astăzi, dar din punctul meu de vedere cea mai puternică echipă pe care am întâlnit-o a fost Petrolul Ploiești.

Care crezi că a fost cel mai bun meci al tău la Universitatea?

Cred că meciul din turul campionatului cu Chindia Targoviste, chiar dacă am pierdut (1-2, n.n). Am avut multe intervenții atunci, iar dacă ar fi să luăm o victorie aș aminti meciul cu Farul Constanța (3-0, n.n). 

Dar cel mai puțin reușit?

Fără doar și poate, cel cu Daco-Getica București, atunci când am comis acea mare greșeală.

Haide să facem un exercițiu de imaginație. E ultima etapă a sezonului, totul se decide atunci. Cine promovează direct, cine merge la baraj? 

“U” Cluj, Petrolul Ploiești, Chindia Târgoviște. În această ordine.

Ai venit de la ASU Politehnica Timișoara, la “pachet” cu Carol Taub. Cum ai descrie Clujul și care sunt principalele zone din oraș pe care le alegi pentru petrecerea timpului liber?

Clujul este foarte frumos, liniștit, cu oameni calzi. În timpul liber prefer să vizitez centrul orașului, să mănânc la restaurant cu prietenii. Îmi plac plimbările, să merg la film și să mă joc pe Playstation.

În final, spune-ne care este echipa ta favorită din Europa și goalkeeperul pe care îl admiri în mod deosebit? 

Am două echipe favorite în Europa. Prima este Liverpool, pentru spiritul pe care l-a avut mereu acest club, iar cea de-a doua este Barcelona, datorită stilului de joc pe care îl etalează. Ca portar, mi-a plăcut încă din copilărie de Iker Casillas. 

Mulțumim frumos pentru interviu, haide “U”!

Mulțumesc și eu. Haide “U”!


CV

Cosmin Dur-Bozoancă
Data și locul nașterii: 15.02.1998, Brașov
Înălțimea și greutatea: 1.82 m / 77 kg
Numărul de pe tricou: 21
Alte echipe la care a jucat: FC Viitorul, ASU Politehnica Timișoara 


     
 

10 Decembrie 2018
Share
U-Cluj supporters

Fan Zone

Vrei sa devii fan? Completeaza campurile de mai jos si vino in familia "U" Cluj!