Mergi la conţinutul principal

Set în capitală. Daco-Getica – “U” 2-6

Echipa noastră a marcat șase goluri în poarta Daco-Geticii și continuă cursa de urmărire a liderului Academica Clinceni.

A plouat cu goluri în cartierul bucureștean Colentina, în deschiderea etapei a 29-a. După ce Pîrvulescu (6) și Goga (24) i-au dat primele emoții serioase lui Gavrilaș, Gavra a deschis scorul cu un șut la colțul lung, din pasa aceluiași Goga (31), pentru ca în finalul reprizei tocmai căpitanul nostru de marți să majoreze avantajul Universității Cluj (43).

Studenții” nu s-au mulțumit cu atât, iar în partea secundă au luat cu asalt poarta gazdelor. Mai întâi, s-a făcut 3-0 după o fază de fotbal-total și o finalizare ca la manual. Balonul a circulat elegant pe traseul Pîrvulescu-Gavra-Florescu, a ajuns la Goga, care, după ce și-a potrivit mingea cu piciorul drept, a ales o execuție cu stângul, în forță, direct sub transversală (49). Trecuse exact o oră de joc când tabela s-a modificat din nou, omul cu golul fiind, de această dată, Pîrvulescu. La acest scor, acțiunile s-au mutat, pentru o vreme, la poarta lui Dinu. Grecu a șters bara (61), iar Stănescu a profitat de o eroare în centrul defensivei “Șepcilor roșii” și a redus din diferență (74). Dar “U” a lovit imediat pentru a cincea oară în meci. Ionuț Ursu a izbit, la rândul său, bara, balonul a ricoșat la Gavra, care a realizat “dubla” și a devenit, astfel, noul golgheter al campionatului, cu 16 reușite (78). Călințaru a făcut 2-5 (88), însă scorul final l-a stabilit Hațiegan, în prelungirile partidei.

Cu această victorie, Universitatea a egalat-o la puncte pe Chindia Târgoviște (60), care joacă joi, la Timișoara, contra Ripensiei și s-a apropiat la patru lungimi de liderul Academica Clinceni. Sâmbătă, de la ora 14:00, pe Cluj Arena va veni Farul Constanța.

“U”: Dinu – A. Coman, Cordoș (67, I. Ursu), Sepsi, Berci – Giurgiu, Florescu (81, Burghele) – Hațiegan, Goga, Pîrvulescu (64, Greu) – Gavra

09 Aprilie 2019
Share
U-Cluj supporters

Fan Zone

Vrei sa devii fan? Completeaza campurile de mai jos si vino in familia "U" Cluj!