Mergi la conţinutul principal

Statistica sezonului (I). Care a fost fotbalistul cu cele mai multe meciuri și care sunt bornele stagiunii 2017-2018

FC Universitatea Cluj a încheiat sezonul 2017-2018 cu obiectivul îndeplinit mult înaintea finalului, cu o optime de finală în Cupa României jucată la intensitate maximă, și cu multe amintiri frumoase. Dincolo de ele, rămân cifrele, iar începând de azi vă prezentăm un serial statistic cu bornele interesante ale sezonului deja trecut.

 

Așadar, în stagiunea începută la finalul verii trecute, Universitatea Cluj a bifat 32 de partide oficiale, 27 în Liga a III-a și 5 în Cupa României. La acestea se adaugă un meci câștigat la “masa verde”, cel cu Ghimbav, brașovenii retrăgându-se din campionat. “Studenții” au strâns 28 de victorii (4 în Cupă), 3 egaluri (unul în Cupă) și 2 înfrângeri, având un golaveraj de 102 la 19, cifre care au ajutat-o să devină prima echipă care și-a asigurat promovarea matematică, din cele cinci serii de Liga a III-a!

 

Universitatea a avut doi antrenori la timonă în acest sezon, pe Marius Popescu (5 meciuri) și Adi Falub (27 de partide). Acesta din urmă a reușit un procentaj de 88 la sută la capitolul victorii, iar sub comanda sa echipa a marcat o medie de 3,15 goluri pe meci, în toate competițiile!

 

Topul celor mai multe partide jucate în acest sezon, în toate competițiile, este deschis de unul dintre jucătorii tineri ai echipei noastre. Adrian Micaș a bifat exact 30 de jocuri în ultima stagiune, 26 în campionat și patru în Cupă, devansându-i pe căpitanul Gabriel Giurgiu (29), Tavi Abrudan, Dorin Goga (ambii cu 28), Denis Hordouan, Rareș Takacs și Octavian Ursu (toți trei cu 27).

 

Dacă ne referim exclusiv la minutele bifate în campionat, atunci top 3 este compus din jucători cu mare experiență: Gabi Giurgiu (2107), Octavian Abrudan (2028) și Dorin Goga (1920).

05 Iunie 2018
Share
U-Cluj supporters

Fan Zone

Vrei sa devii fan? Completeaza campurile de mai jos si vino in familia "U" Cluj!