Mergi la conţinutul principal

“Studenții” s-au dezlănțuit la Brăila. Dacia Unirea – “U” 0-8

Cea mai clară victorie a echipei noastre din actuala stagiune a venit, duminică, în fieful “lanternei roșii”. Aproximativ o sută de fani i-au însoțit la Brăila pe elevii lui Bogdan Lobonț.

În ciuda terenului dezolant, din care au lipsit porțiuni însemnate de gazon, Universitatea și-a făcut repede misiunea ușoară. Aflat la partida cu numărul 100 în tricoul “alb-negru”, Cordoș a deschis scorul cu o lovitură de cap, după cornerul executat de Goga de pe partea dreaptă (5). Apoi a ieșit la rampă tocmai căpitanul nostru de duminică. Pentru început, el a scos din joc mai mulți adversari și a majorat avantajul cu un șut din 6 metri (13), după care a avut nevoie de un singur minut pentru a bifa “hattrick-ul” (39, 40), iar partida era jucată încă de la pauză.

Dar “studenții” nu s-au mulțumit cu atât, așa că ploaia de goluri s-a întețit în partea secundă. Norbert Janos a marcat pentru 5-0 (57), Gavra a făcut set” (64), cu o execuție simplă, din apropiere, în timp ce Goga a semnat cea de-a patra reușită personală a zilei și i-a cedat locul lui Pîrvulescu (70). De altfel, nou-intratul avea să-l servească pe Gavra la faza care a dus la marcarea golului cu numărul opt (76). În prelungiri, U” ar fi putut să realizeze scorul campionatului, dar balonul trimis de Giurgiu a lovit bara din stânga lui Moldoveanu.

Cu această victorie, a treia consecutivă, “Șepcile roșii” se apropie la o lungime de Chindia Târgoviște, ocupanta ultimei poziții care duce direct în Liga 1 având 67 de puncte după remiza obținută sâmbătă, 2-2, la Arad, cu UTA.

Cristian Gavra se menține golgheterul ligii secunde (19), în timp ce Dorin Goga vine tare din urmă, cu 15 reușite.

Vineri, 26 aprilie, pe Cluj Arena sosește Ripensia Timișoara. Partida începe la ora 18:30.

U”: Dur-Bozoancă – A. Coman (67, Telcean), Cordoș (63, I. Ursu), Sepsi, Taub – Giurgiu, Greu – Hațiegan, Goga (71, Pîrvulescu), N. Janos – Gavra

 

21 Aprilie 2019
Share
U-Cluj supporters

Fan Zone

Vrei sa devii fan? Completeaza campurile de mai jos si vino in familia "U" Cluj!