Mergi la conţinutul principal

Trei puncte mari de la Petroșani. Energeticianul – “U” Cluj 0-2

Băieții noștri au câștigat, sâmbătă, prima partidă oficială din anul Centenarului și au urcat, cel puțin până duminică, pe locul 3 în Liga 2.

Temerile lui Bogdan Lobonț înaintea meciului de la Petroșani s-au adeverit doar parțial. Nu a nins la ora jocului, dar calitatea gazonului a fost precară. Chiar și așa, prima ocazie a întâlnirii au avut-o gazdele, în minutul 5, la șutul lui Cenaj din lovitură liberă, respins în lateral de Dur-Bozoancă. Dar jocul avea să se mute repede în suprafața celor de la Energeticianul, iar Florescu a oferit, pe această cale, unul dintre cele mai spectaculoase goluri ale sezonului: execuție în forță, de la 25 de metri, direct în vinclul din stânga lui Axinte! (14). Universitatea a fost extrem de aproape să își dubleze avantajul până la pauză, după ce, pe un contraatac, Gavra l-a servit pe Hațiegan, acesta a rămas singur cu portarul, însă a trimis un lob defectuos de la marginea careului și balonul a trecut peste transversală (42).

Tot “Hațe” a fost cel care a ratat desprinderea și în partea a doua, când l-a luat la țintă pe Axinte (63), în timp ce Goga, din marginea careului, a tras alături (64). Energeticianul a forțat pe final, dar “Lobby” și Iencsi au mutat inteligent, iar golul victoriei a venit, până la urmă, în prelungiri, fiind semnat de Axente, la debutul său oficial în tricoul alb-negru, după “assist-ul” lui Norbert Janos (90+2).

FC Universitatea Cluj a acumulat, astfel, 47 de puncte, cu două mai puțin decât liderul Sportul Snagov și a urcat pe poziția a treia, cel puțin până mâine, când se joacă ultimul meci al rundei, cel dintre Pandurii Târgu Jiu și Petrolul Ploiești.

Runda viitoare, pe Cluj Arena vine ASU Politehnica Timișoara.

Iată cum a arătat primul “11” al “Șepcilor roșii”:

Dur-Bozoancă – Căpușă, Abrudan, I.Ursu – A.Coman, Florescu, Sepsi, Taub – Goga – Hațiegan (70, N.Janos), Gavra (77, Axente)

23 Februarie 2019
Share
U-Cluj supporters

Fan Zone

Vrei sa devii fan? Completeaza campurile de mai jos si vino in familia "U" Cluj!