Mergi la conţinutul principal

"U" a transferat un fundaş cu poftă de gol. Kay: "Vreau să fac performanţă şi să sărbătorim împreună promovarea"

Carlos Daniel Silveira da Graça "Kay" a semnat luni cu FC Universitatea Cluj și vine să pună umărul la promovarea în Liga 1.

Fundașul central (31 ani, 1,85m) născut în Insulele Capului Verde are și cetățenie portugheză, iar în CV-ul său se regăsesc echipe precum Belenenses sau Omonia Nicosia. Crescut la academia celor de la Benfica Lisabona (2000-2005) şi la juniorii lui Academica de Coimbra (2005-2007), joacă la fel de bine cu ambele picioare și a făcut cuplu în defensiva naționalei Capului Verde cu Fernando Varela, proaspăt campion în Grecia cu PAOK.

Kay a făcut cunoștință cu fotbalul românesc în 2014, când a fost transferat de CSU Craiova, pentru care a evoluat până în 2017 (44 meciuri, un gol, o pasă decisivă).

La Cluj vine de la FK Senica (locul 8 în sezonul trecut în prima ligă din Slovacia), pentru care a evoluat în 24 de partide și a înscris 5 goluri.

"Am refuzat două contracte de sute de mii de euro, din Slovacia și Letonia, ca să vin la "U" Cluj. Îmi place ce se face aici, cum se lucrează, cum se gândeşte, vreau să fac performanţă cu "U" şi să sărbătorim împreună promovarea și, peste doi ani, o prezență în cupele europene", a declarat Kay imediat după ce și-a pus semnătura pe contractul cu FC Universitatea Cluj.

Fotbalistul are 44 de partide în Liga 1, 32 de meciuri în Liga Pro (Portugalia 2) și 11 în Liga NOS (Portugalia 1). A îmbrăcat de 13 ori tricoul Naționalei Capului Verde, pentru care a marcat un gol.

09 Iulie 2019
Share
U-Cluj supporters

Fan Zone

Vrei sa devii fan? Completeaza campurile de mai jos si vino in familia "U" Cluj!