Mergi la conţinutul principal

Victorie muncită în capitală. Metaloglobus – “U” 0-1

Golul lui Gavra și paradele lui Dur-Bozoancă o apropie pe Universitatea la trei puncte de noul lider al ligii secunde, Chindia Târgoviște. Vineri, la ora 19:30, cele două încheie anul chiar pe Cluj Arena.

Sub privirile lui Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi, care vor debuta pe banca lui “U” începând cu luna ianuarie, “Șepcile roșii” nu au impresionat în prima repriză de la București, una în care gazdele au avut două bune ocazii, dar Dur-Bozoancă s-a remarcat de fiecare dată.

Startul părții secunde l-a avut în prim-plan pe “centralul” Adrian Cojocaru, după ce l-a trimis în tribune pe antrenorul Mircea Cojocaru, din cauza protestelor, ca apoi el să fragmenteze repetat jocul și să împartă cu ușurință cartonașe galbene pentru “studenți”. Cu toate acestea, unica reușită a partidei a venit imediat, când Hațiegan l-a lansat pe Gavra în banda dreaptă, iar golgheterul nostru a înscris elegant, la colțul lung, pentru a unsprezecea oară în acest sezon (62). Surprinzător, Universitatea s-a retras după deschiderea scorului și acest lucru era să o coste. Herea a pătruns lejer în careu, l-a întors pe Cordoș, dar a tras razant cu stâlpul din dreapta porții (66), în timp ce finalul a găsit-o pe Metaloglobus atacând cu toate liniile. Chiar și așa, tabela a “înghețat” la 1-0 pentru “U” grație super-intervențiilor lui Dur-Bozoancă, două la aceeași fază (88), iar în ultimul minut acesta a respins și balonul trimis în forță de Ghenovici, din lovitură liberă.

Astfel, “studenții” au legat două victorii consecutive în ultimele deplasări din 2018, au strâns 41 de puncte, dar rămân pe locul 5, după succesul in-extremis obținut de Chindia în fața celor de la ASU Politehnica Timișoara (2-1).

Primul “11” al formației noastre a arătat în felul următor: 

Dur-Bozoancă – Cordoș, Abrudan, Berci – A. Coman, Giurgiu, Sepsi, Taub – Hațiegan, Goga (77, Florescu), Gavra (85, M. Coman)
 

02 Decembrie 2018
Share
U-Cluj supporters

Fan Zone

Vrei sa devii fan? Completeaza campurile de mai jos si vino in familia "U" Cluj!