Mergi la conţinutul principal

Victorie muncită și un nou pas spre promovare. “U” Cluj – Unirea Dej 2-0

Echipa noastră a câștigat, în fața a 2742 de spectatori, primul meci oficial din 2018 și se menține la patru lungimi de Performanța Ighiu, principala sa urmăritoare. 

Dacă în urmă cu mai bine de o lună dejenii nu le-au pus probleme “studenților”, ce-i drept, într-o partidă amicală disputată în Parcul Babeș (6-1, n.n), lucrurile au arătat complet diferit, astăzi, pe Cluj Arena. “Șepcile roșii” s-au lovit în prima repriză de o defensivă disciplinată a oaspeților și un portar în formă, iar victoria le-a revenit abia în repriza secundă, după două schimbări inspirate ale antrenorului Adrian Falub. Până atunci, Florescu a izbit bara, din 6 metri, în urma unei centrări din banda dreaptă (19), în timp ce Ursu a obținut un penalty pe care tot el a ales să îl execute, însă Kodion a ghicit colțul și a reținut (41). Cu un minut mai devreme, în urma unui corner, Ene a preluat pe piept și a șutat din întoarcere, dar a ratat ținta. 

Așa cum era de așteptat, “U” a ieșit mai motivată de la cabine. Jocul a căpătat consistență după ce Falub i-a trimis în teren pe Hațiegan și Goga, care, de altfel, au fost artizanii primului gol: ultimul a tras din marginea careului, mingea a fost deviată cu șansă la Hațiegan, care a deschis scorul cu o execuție în forță (65). Imediat, Ene și Abrudan au irosit, pe rând, alte două bune ocazii pentru ai noștri (66,67), dar vârful împrumutat de la FC Viitorul s-a revanșat în ultimul sfert de oră. Atunci, Goga a luat o acțiune pe cont propriu, l-a întins pe Kodion, însă goalkeeperul Dejului a respins tocmai în bocancul lui Ene, care a făcut 2-0 (75). Scorul ar fi putut să capete proporții pe final, dar același portar al oaspeților a intervenit la reluarea lui Giurgiu (88). 

Cu această victorie, FC Universitatea a strâns 38 de puncte, păstrează distanța inițială față de Performanța Ighiu (34 de puncte) și rămâne liderul seriei. 

Runda viitoare, “Șepcile roșii” vor sta. 

“U” CLUJ – UNIREA DEJ 2-0 (0-0)
Au marcat: Hațiegan (65), Ene (75)

“U”: Dinu – Takacs, Abrudan, Cordoș, Manu – Florescu, Giurgiu (C), Micaș (86, Telcean) –  Hordouan (56, Hațiegan), Ene (83, Greu), Ursu (62, Goga).
Antrenor: Adrian Falub 

Unirea Dej: Kodion – Podină, Kovács, Kis, Hîmpea – Itu,  Popescu – Muntean, Ferhaoni, Șerban – Boje. Au mai jucat: Blaj, Nogo, Kocsi
Antrenori: Eusebio Ioan-Șuvagău, Pino Murgia

Foto: Dan Bodea


 

10 Martie 2018
Share
U-Cluj supporters

Fan Zone

Vrei sa devii fan? Completeaza campurile de mai jos si vino in familia "U" Cluj!